Sälj presentkort i din WooCommerce-butik

”Säljer ni presentkort?” är en klassisker inom all sorts handel, inte minst E-handeln. Att ge bort ett presentkort istället för att att riskera att ge bort en oönskad present passar perfekt för både julklappar och födelsedagspresenter!

Säljer du med WooCommerce idag och är intresserad av att erbjuda dina kunder möjligheten att köpa presentkort inom din E-handel? I det här inlägget går jag igenom vilka möjligheter som finns för att komma igång med presentkort för WooCommerce

Statistik för sökordet ”Presentkortet” senaste 12 månaderna

Kollar man på statistiken för Google Sökningar av frasen ”Presentkort” så ser man direkt att det är julen som sticker ut för denna sökning. Så i skrivande stund (2019-06-27) har du gott om tid att förbereda dig inför Julen 2019!

Gratis tillägg för att sälja presentkort

PW WooCommerce Gift Cards – Ladda ner

Ett lättinstallerat plugin som är översatt till svenska. Kunden specifierar belopp, mottagare och meddelande när den köper presentkortet. Detta tillägg finns även i en Pro-version som utökar funktionaliteten och kostar 49$ dollar att köpa.

Betalda tillägg för att sälja presentkort

Yith WooCommerce Gift Cards – Köp

Yith är enligt egen utsago den största enskilda försäljaren av egenutvecklad WooCommerce plugins, och deras namn ser man lite här och där i form av tillägg.

Med deras presentkorts-plugin för WooCommerce kan du göra följande:

 • Sätt värde på presentkort eller låt användaren välja
 • Tillåt dina kunder att anpassa sina presentkort med bilder och text
 • Skicka presentkort till en eller flera
 • Låt kunden skicka på ett visst datum
 • Sätt ett utgåndsdatum på presentkortet
 • och mycket mer!

Yith erbjuder även en prenumerationsmodell där man får tillgång till alla deras tillägg för 100 euro i månaden

Har du kommit igång med din försäljning av presentkort?

Vilket system använder du? Hur funkar det för dig? Kommentera gärna nedan och ge tips på hur du säljer presentkort via WooCommerce

1 Comment

 1. Hej,
  Har lattat hem gratisscriptet för presentkort, men tänkte innan jag installerar det höra om du vet hur det funkar med frakten? Det skall ju inte kosta något om det är digitalt, men hur gör man om kunden beställer 1 presentkort och 2 andra produkter det är frakt på, blir det då automatiskt frakt på hela paketet?
  Mvh
  Mange B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *